Sunday, November 24, 2013

De Aanslag

Boek: de aanslag Auteur: Harry Mulisch Thema Nadat Antons huis threshold de Duitsers in brand werd gestoken en zijn ouders werden afgeschoten admittance Duitse soldaten kwam Anton Steenwijk bij zijn oom en tante in Amsterdam terecht. Zij ontfermden zich dan over hem en Anton ziet in hen zijn nieuwe ouders. Anton is zelf ook een goede vader, dat blijkt uit zijn eerste huwelijk met Saskia, waarmee hij een dochtertje Sandra kreeg. Later trouwde hij nog een tweede maal met Liesbeth, waarmee hij samen een zoon fizgig had. Dus een mogelijk thema kan zijn de zoektocht naar het geluk, in de liefde wil hij gelukkig zijn met zijn gezin. Maar het is ook een zoektocht naar hoe de vork in de land zit, want Anton heeft nog veel vragen over de aanslag. Anton ontmoet in het verdere verloop forefrontguard zijn leven toevallig veel mensen give-up the subtlety iets te maken hebben met de gebeurtenissen uit het verleden. Zo ontmoet hij bijvoorbeeld dissembler Ploeg junior, de zoon va n Fake Ploeg damp doodgeschoten werd en voor Antons huis werd gelegd. Fake deed mee aan de rellen in de stad en stond toevallig te schuilen in het portiek van Antons appartement. Anton nodigde Fake uit om binnen te komen en na een kleine ruzie over het verleden gooide Fake de kei die hij vasthad in de spiegel en rende weg.
bestessaycheap.com is a professional essay writing service at which you can buy essays on any topics and disciplines! All custom essays are written by professional writers!
Een andere toevallige ontmoeting is tijdens een begrafenis, waar hij Cor Takes ontmoet. Hij heeft samen met zijn vriendin Truus Coster Ploeg doodgeschoten en Anton heeft blijkbaar met haar in de donkere cel gezeten. Tijdens deze ontmoeting probeert Cor zijn daad van vroeger te rechtvaardigen, voor hem is het nog steeds oorlog. Er is nog ee! n toevallige ontmoeting met zijn vroegere buurmeisje Karin, tijdens een demonstratie tegen kernwapens in Amsterdam. Anton wou eerst niet naar deze demonstratie gaan, maar door een deal met zijn tandarts was hij er toch. Het was blijkbaar de grootste demonstratie ooit gehouden in Europa en Anton was toch tevreden dat hij erbij was. Opeens stond er een oud vrouwtje van rond de zestig voor...If you want to progress to a full essay, order it on our website: BestEssayCheap.com

If you want to get a full essay, visit our page: cheap essay

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.